JOYLIFE STARTEN.jpg

Välkommen till Joylifes fysioterapeuter, naprapater och kiropraktorer Vallentuna

Har du ont i ryggen, ont i nacken, besvär med axlar eller stela muskler? Många går ofta länge med sina besvär. Gör inte det. Låt istället oss göra en professionell bedömning kring vad som kan vara orsaken till dina besvär. Det finns garanterat en lösning som gör att du kommer må bättre.

hud-vinrod.png

Ett steg ifrån att kunna göra det du drömmer om

Ta steget till ett bättre mående redan idag genom att boka en tid hos oss på vår klinik i Vallentuna. Du är i trygga händer och får del av vår unika nöjd-kund-garanti. Blir du inte nöjd slipper du helt enkelt att betala för ditt besök.

Tips! Du kan även boka din tid på telefon.
Ring 070-6000 600 (bokningen är öppen dygnet runt.)


Behandlingar för alla typer av besvär

På Joylifes klinik i Vallentuan finns fyra mycket erfarna terapeuter som kan hjälpa dig att bli fri från smärta och besvär även på lång sikt. Klicka på bilderna om du vill veta mer om våra behandlingar och även få en del matnyttiga tips.


priser

Vår ordinarie prislista:
Läs mer

FÖRSÄKRING

Du som har en sjukvårsförsäkring kan nyttja den hos oss och få behandlingarna kostnadsfria. Läs mer

FRISKVÅRDSBIDRAG

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss. Läs mer

Hitta till oss

Tellusvägen 35, Vallentuan
Telefon: 070-6000 600
E-post: info@joylife.se

Öppettider

Vardagar: 7.00-19.00

Behandlingar

● Naprapati
● Kiropraktik
● Klassisk massage
● Idrottsmassage
● Gravidmassage
● Stötvågsbehandling
Ultraljudsundersökningar
● Nålbehandling
● Onlinebesök

Vi på Joylife Vallentuna

Luciano Bravo Leg. Naprapat Klinikchef
luciano@joylife,se

Leg. Naprapat
@joylife.se

Leg. Naprapat
@joylife.se

Leg. Fysioterapeut
@joylife.se


VAD KOSTAR DET ATT GÅ TILL EN fysioterapeut KIROPRAKTOR ELLER EN NAPRAPAT i stockholm?

Kostnaden för att besöka en naprapat i Stockholm varierar och hur mycket man får betala påverkas av olika faktorer. Dels så handlar det om vad som ska behandlas, hur många behandlingar som kommer att krävas samt av vilken naprapat du besöker. Detsamma gäller givetvis även för kiropraktorer.

Mellan tummen och pekfingret kan man säga att ett pris - per behandling - ligger mellan 700-900 kronor. Det som emellertid bör tilläggas är att en behandling ofta behöver kompletteras med flera sådana för att skadan/smärtan ska läka ut. Här får man räkna med att åtminstone fyra olika behandlingstillfällen brukar vara normalt.

Du kan definitivt jämföra priser, men kom ihåg att kvaliteten är det viktigaste.

VAD BEHANDLAR EN NAPRAPAT?

En naprapat arbetar med att behandla besvär och sjukdomar i olika områden på kroppen. Primärt handlar det om smärtor i ryggen, i leder eller rent muskulära sådana.

En naprapat har tre tydliga fokusområden i samband med en behandling: dels så ska en diagnos ställas, dels så ska rätt typ av behandling utföras och dels finns även målet om rätt rehabilitering med i bilden. För att bli legitimerad naprapat så krävs det fyra års studier på högskolenivå och dels även ett års praktik innan man erhåller en legitimation från Socialstyrelsen.

De vanliga behandlingsmetoderna innehåller bland annat elektroterapi och akupunktur - men till största del så går arbetet ut på att hjälpa patienten genom manipulation av musklerna; detta kombinerat med mobilisering av leder samt stretching och massage.

Ordet Naprapat? Naprapat härstammar från tjeckiskan där napravit betyder korrigering och där patos betyder lidande - något som ger en förklaring: korrigera orsak till lidande.

VAD BEHANDLAR EN Fysioterapeut?

Behandling med fysioterapi kan hjälpa vid olika besvär:

  • När du har spänningar och värk i nacken och axlarna.

  • När dina muskler är stela och spända.

  • När du har ont i ryggen på grund av att muskler och leder inte används som de ska.

Orsaken till att du har ont i axlar, nacke och rygg kan till exempel vara en sjukdom eller en skada. Du kan ha fått belastningsskador som musarm eller så kanske du har gjort en operation.

När du har ont i musklerna kan de bli svaga, korta och stela. Ibland tappar de också sin stabiliserande funktion. Då behöver musklerna tränas på rätt sätt och byggas upp igen, dels för att fungera som de gjorde tidigare och dels för att förebygga att du får ont.

VAD BEHANDLAR EN KIROPRAKTOR?

Kiropraktik är ett område som innehåller diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande åtgärder mot smärta i hela rörelseapparaten - men där det stora fokuset primärt ligger på nacke och rygg.

Den absolut vanligaste metoden som används av en kiropraktor är HVLA-manipulation. Det innebär en snabb manipulation som sker med hög hastighet och med låg amplitud. Manipulationen är alltid kontrollerad och sker med ett tydligt syfte: att öka rörligheten i leden.

I samband med en HVLA-manipulation så kan ett kraftfullt knakande höras. Det handlar inte om - som många tror - att kotor förflyttas; istället så är det ett tecken på att en kavitation skett. Det betyder att en tryckförändring ägt rum och det är denna som sedan leder till ett bättre rörelsemönster för patienten.

En kiropraktor arbetar med händerna och behandlingar av åkommor såsom ischias, ryggskott, molande värk i rygg- och nacke, nackspärr och smärta i axlar och leder hör till de vanliga arbetsuppgifterna. En kiropraktor kan, genom sin profession, påverka hela rörelseapparaten positivt och samtidigt förebygga så att smärtan inte blir av en återkommande karaktär. Idag är kiropraktik en väl integrerad behandlingsform i den svenska sjukvården.

KIROPRAKTOR ELLER NAPRAPAT VID RYGGVÄRK?

Det finns många likheter mellan kiropraktik och naprapati. Inom båda områden så används ofta händerna och med tydliga syften om att värk och smärta ska försvinna - både för stunden och i framtiden. Både en kiropraktor och en naprapat ställer diagnoser och skapar program för rehabilitering i samband med en behandling.

Arbetsmetoderna går mycket in i varandra och gränserna kan vara svåra att hitta: det finns många kiropraktorer som jobbar med naprapatiska behandlingar och vice versa. Det finns emellertid även skillnader.

Frågan är vilken man ska besöka om man har ryggvärk? Svaret är ganska tråkigt - men det faller väl ihop med det vi ovan gått igenom: du får prova dig fram. Den smärta du har i ryggen kan säkerligen behandlas både hos en naprapat och hos en kiropraktor. I och med att båda dessa professioner påminner om varandra så kan problemen också lösas genom att de, så att säga, använder sig av varandras olika metoder.

KIROPRAKTOR ELLER NAPRAPAT VID ONT I NACKEN?

Både kiropraktorer och naprapater behandlar smärta i nacken. Båda arbetar förebyggande och med rehabilitering - metoderna kan dessutom påminna mycket om varandra. Detsamma gäller skadorna och de smärtor som behandlas - de sitter ofta i områden som rygg, nacke och axlar.

Har du ont i nacken så kan du således besöka både en naprapat och en kiropraktor för att bli av med smärtan. Skulle smärtan fortfarande vara kvar efter en naprapatisk behandling så kan du prova med att besöka en kiropraktor istället - och vice versa.

Det finns, oavsett vilket, en väldigt stor chans att lösningen hittas och att du, i och med detta, kan se fram emot ett liv utan några smärtor i din nacke. Det viktigaste är att du ser till att den mottagning du besöker är godkänd och att utförare som ska behandla dig är legitimerad av Socialstyrelsen.

VILKEN UTBILDNING KRÄVS FÖR ATT BLI LEGITIMERAD NAPRAPAT I STOCKHOLM?

För att bli legitimerad som naprapat i Stockholm så krävs det först och främst studier om minst fyra år. Studierna i fråga sker på Naprapathögskolan - vilken är nordens största högskola inom avancerad, manuell medicin.

Efter erhållen examen så krävs det ett års praktik inom hälso- och sjukvård innan man kan få en legitimation från Socialstyrelsen. Därefter så kan man också välja att rikta in- och specialisera sig inom vissa delar där naprapatiska behandlingar är vanliga - idrottsskador är ett bra exempel på detta.

GÄLLER HÖGKOSTNADSSKYDD FÖR ATT GÅ TILL EN NAPRAPAT ELLER KIROPRAKTOR?

Att besöka en naprapat eller en kiropraktor kräver ingen remiss från en läkare. Idag finns inget vårdavtal mellan naprapater och Region Stockholm. Det innebär att ett besök hos en naprapat i Stockholm inte omfattas av exempelvis högkostnadsskyddet eller av patientavgifterna.

Det finns emellertid undantag från detta. I och med att både naprapati och kiropraktik är väldokumenterat effektiva behandlingar mot exempelvis ryggvärk, värk i nacken, problem med leder och mot muskulära skador i rörelseapparaten så kan en remiss skrivas ut i samband med ett läkarbesök - i så fall så betalar man som patient de patientavgifter som gäller inom Region Stockholm.