JOYLIFE STARTEN.jpg
 

Välkommen till Joylife fysioterapeuter, naprapater och kiropraktorer i Södertälje

Har du ont i ryggen, ont i nacken, besvär med axlar eller stela muskler? Många går ofta länge med sina besvär. Gör inte det. Låt istället oss göra en professionell bedömning kring vad som kan vara orsaken till dina besvär. Det finns garanterat en lösning som gör att du kommer må bättre.

Hitta till oss

Svalängsvägen 1, Södertälje
(Friskis & Svettis)
Telefon: 070-6000 600
E-post: info@joylife.se
Google Maps

Öppettider

Vardagar: 8.00-17.00

hud-vinrod.png

Ett steg ifrån att kunna göra det du drömmer om

Ta steget till ett bättre mående redan idag genom att boka en tid hos oss på vår klinik i Södertälje. Du är i trygga händer och får del av vår unika nöjd-kund-garanti. Blir du inte nöjd slipper du helt enkelt att betala för ditt besök.

Tips! Du kan även boka din tid på telefon.
Ring 070-6000 600


Behandlingar för alla typer av besvär

På Joylifes klinik i Södertälje finns flera mycket erfarna terapeuter som kan hjälpa dig att bli fri från smärta och besvär även på lång sikt. Klicka på bilderna om du vill veta mer om våra behandlingar och även få en del matnyttiga tips.

Läs mer om hur ett besök går till

Behöver du avboka eller omboka din tid gör du det enkelt själv.


priser

Vår ordinarie prislista:
Läs mer

FÖRSÄKRING

Du som har en sjukvårsförsäkring kan nyttja den hos oss och få behandlingarna kostnadsfria. Läs mer

FRISKVÅRDSBIDRAG

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss. Läs mer

 

Vi på Joylife i Södertälje

Lisa Abrahamsson Leg. Naprapat
lisa.abrahamsson@joylife.se

Artjom Petuhov Leg. Fysioterapeut
artjom.petuhov@joylife.se

Mathias Bourdin Leg. Naprapat
mathias.bourdin@joylife.se

 
 

Vanliga frågor och svar

VAD KOSTAR DET ATT GÅ TILL EN fysioterapeut, NAPRAPAT ELLER KIROPRAKTOR I Södertälje?

Kostnaden för besök hos en naprapat eller kiropraktor i Södertälje varierar och påverkas av diverse faktorer. Faktorer är exempelvis vad som behöver behandlas, hur många besök som krävs för resultat samt vilken naprapat/kiropraktor du besöker.

Boende i Sörmlands län (Region Sörmland) har möjlighet till vårdavtal. Detta ger möjligheten att besöka oss för en patienttaxa som ligger på 200 kr.

GÄLLER HÖGKOSTNADSSKYDD VID BESÖK HOS fysioterapeut, KIROPRAKTOR ELLER NAPRAPAT I Södertälje?

Hos oss på Joylife Södertälje behöver du ingen remiss. Naprapaten eller kiropraktorn gör en medicinsk prioritering och avgör därefter hur många behandlingar som täcks av landstingsavtalet. Ett uteblivet besök täcks inte av vårdavtalet. Om ditt besök täcks av landstingsavtalet går du kostnadsfritt med frikort.

VAD BEHANDLAR EN NAPRAPAT?

En naprapat arbetar för att behandla besvär och skador på och i olika delar av kroppen. Primärt behandlar en naprapat smärtor i ryggen, i leder eller muskulära skador. Naprapati kan med andra ord hjälpa dig med smärta runt om i kroppen. För att nämna några exempel är naprapati effektivt vid behandling av diskbråck, ischias och tennisarmbåge.

En naprapat har tre tydliga fokusområden i samband med en behandling. Först och främst ska diagnosticering ske, sedan ska behandlingsmetod utföras och sist rehabilitering.

Behandlingsmetoder för skador kan vara elektroterapi, och akupunktur men till största del går arbetet ut på att hjälpa patienten genom manipulation av musklerna; detta kombinerat med mobilisering av leder samt stretching och massage.

VAD BEHANDLAR EN Fysioterapeut?

Behandling med fysioterapi kan hjälpa vid olika besvär:

  • När du har spänningar och värk i nacken och axlarna.

  • När dina muskler är stela och spända.

  • När du har ont i ryggen på grund av att muskler och leder inte används som de ska.

Orsaken till att du har ont i axlar, nacke och rygg kan till exempel vara en sjukdom eller en skada. Du kan ha fått belastningsskador som musarm eller så kanske du har gjort en operation.

När du har ont i musklerna kan de bli svaga, korta och stela. Ibland tappar de också sin stabiliserande funktion. Då behöver musklerna tränas på rätt sätt och byggas upp igen, dels för att fungera som de gjorde tidigare och dels för att förebygga att du får ont.

VAD BEHANDLAR EN KIROPRAKTOR?

Kiropraktik är en behandlingsmetod som består av diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande åtgärder mot smärta i hela kroppen. Fokuset ligger primärt på nacke och rygg.

HVLA-manipulation är en metod som används av kiropraktorer. Det innebär en snabb manipulation som sker med hög hastighet och låg amplitud. Manipulationen är kontrollerad och sker med ett syfte: att öka rörligheten i leden. I samband med HVLA-manipulation kan ett kraftfullt knakande höras. Ett missförstånd är att detta beror på kotor som förflyttas, så är det emellertid inte. Knakandet beror på att kavitation skett. Kavitationen innebär att en tryckförändring ägt rum och det är denna som sedermera leder till bättre rörelseförmåga för patienten.

En kiropraktor arbetar med händerna och behandlar åkommor såsom ischias, ryggskott, värk i rygg- och nacke, nackspärr samt smärta i leder och axlar.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN NAPRAPAT OCH KIROPRAKTOR?

Ibland kan det vara svårt att veta om man behöver vård av en naprapat eller en kiropraktor. Det är två yrken med många likheter. Inom de två områdena så används ofta händerna med syftet att avlägsna smärta. Både en naprapat och kiropraktor ställer diagnoser och skapar program för rehabilitering i samband med en behandling.

Att få rätt behandling vid till exempel ryggont kan innebära att du får prova dig fram. Smärtan kan ha olika orsaker och varifrån smärtan kommer kan vara diffust. Då både naprapati och kiropraktik behandlar smärta, kan de båda professionerna vara effektiva för dig.

Kanske låter detta förvirrande, men du kan vara lugn. En positiv sak med professionernas släktskap är att den smärta du har, oavsett om det är i ländryggen, ljumsken eller knät ofta kan behandlas hos både en naprapat och kiropraktor - ett besök hos respektive yrkesutövande kommer därav, med största sannolikhet att ge dig insikt och hjälp med dina besvär.

NAPRAPAT ELLER KIROPRAKTOR VID NACKONT?

Ont i nacken är ett av de vanligaste problemen i kroppen. Smärtan behöver däremot inte vara långvarig vid behandling. Det är nacken som håller våra huvuden på plats och möjliggör huvudets förmåga att röra sig. Smärtan kan komma från kotorna, ledband, muskler eller annan bindväv.

Orsaker till smärta i nacken exempelvis bero på stress eller överbelastning.

Både naprapati och kiropraktik kan vara effektivt vid nackont. För att behandla nackont kan muskelbehandling, justering av muskler och leder samt akupunktur vara nödvändigt. Beroende på grundproblemet bestäms även rehabiliteringen så att din smärta försvinner.

NAPRAPAT ELLER KIROPRAKTOR VID RYGGONT?

Ont i ryggen är ett vanligt förekommande fenomen. Ryggvärk kan försvinna men om den återkommer och skapar problem för dig i vardagen är det viktigt med behandling. Orsaker till ryggont varierar men smärtan kan exempelvis bero på utförande av tunga lyft eller monotont arbete.

Både en naprapat och kiropraktor kan undersöka och analysera dina besvär, detta för att finna orsakerna till din smärta i ryggen. Behandlingen kan vara manuell, det vill säga utförd med händerna. Därefter är det viktigt med rehabilitering, detta för att bygga upp kroppen så att smärtan inte återkommer.

Om behandling hos exempelvis en naprapat inte skulle lösa dina besvär så kan ett besök hos en kiropraktor vara i sin ordning.

NÄR BEHÖVER JAG SÖKA VÅRD I FORM AV NAPRAPATI OCH KIROPRAKTIK?

Ett vanligt missförstånd är att behandling i form av kiropraktik och naprapati endast behövs då en skada redan inträffat. Detta kan vi på Joylife Södertälje med säkerhet invända mot. I själva verket kan vård vara av nytta i olika stadier.

Behandling kan vara av förebyggande art, det vill säga i syfte att bygga upp delar av kroppen så att skador inte sker. När en skada har uppstått krävs behandling, och senare rehabilitering, i syfte att bygga upp kroppen igen.

Hos oss på Joylife - Södertälje erbjuds även klassisk massage, vilket är gott för kroppens allmänna välmående. Vi erbjuder även idrottsmassage - en slags specialiserad massage för den som tränar.